Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J68a26n 66K22a81l52e54t36a

5. 4. 2013 2:34

Politik jako vládce je historický přežitek. Nikdo nemůže dělat rozhodnutí o druhých podle svého názoru, protože názory bývají mylné. Politik ano, ale bez názoru. Politik by měl sloužit jako mediátor mezi laickou veřejností která má problémy a o kterou ve státě jde, a odbornou veřejností, která ví, jak problémy řešit, jenom neví, jaké jsou. Politik by měl především být sociální vědec a vědec generalista. Vědec generalista má povědomí o různých vědách, ví, čeho jsou schopné a dokáže se na ně odvolávat jako na nástroje, kombinovat je k řešení problémů, které ani odborníci v rámci jedné vědy nevyřeší. 

Politik se musí především podřídit vědecky změřené realitě. Nesmí si názory nosit s sebou, musí k nim dojít přes studium. Kdybych byl politik já, tak první, co si z toho pěkného platu zaplatím, bude vývoj internetové aplikace na mobil, kde by mi občané rychle a jednoduše poskytli orientační zpětnou vazbu na otázky, které zrovna jako politik řeším. Klidně třeba během dne o svačině kouknou na mobil, á, ministr Kaleta má tu slušnost se nás zeptat na tohle a tohle než o nás rozhodne, tak já mu to teda řeknu. A že jsem do té aplikace vyplnil i svoje tituly, tak má k tomu i odborný názor. Podepsat euroval, nebo nepodepsat? Vyvěsit modrou vlajku, nebo nevyvěsit? Zvýšit daně, nebo nezvýšit? Potírat korupci, nebo nepotírat? 

Ale začíná to u jediné kouzelné věty, kterou se všichni politici bojí vyslovit: "Já nevím, pojďme to zjistit."

0 0
možnosti

Milá dámo,

vaše vykreslení Schwarzenberga je mimo. Uplácel při restitucích, dělá ministra zahraničí a přitom nemá znalost základních historických faktů.

Váš článek je hezký, ale tato společnost pomalu degeneruje. Ztrácí se základní funkce žen, která jim dala příroda a to dávat život dětem a raději se hrnou do vzdělání a práce.

Mužský se nehrnou do pevných vztahů, protože nechtějí mít závazky, studují hrdě humanitní obory a pro vytváření prodejných produktů jsou k ničemu.

Pokud si opravdu si myslíte, že Schwarzenberg není pravicový politik, tak už jsem úplně mimo a budu považovat TOP 09 za levici vhodnou pro spolupráci s KSČM.

Přesto přeji hodně úspěchů v životě a psaní.;-)

1 0
možnosti
KN

K40a22r26e20l 94N20o46v49á30k

28. 1. 2013 19:40

Ale to tam dáma nenapsala !

Ona napsala, že lidé mají tento dojem.

Jinak KS je samozřejmě levicový etatista, korupčník a jde mu pouze a jen o osbní prospěch.

1 0
možnosti
Foto

Ladislav Výsmek: Já samozřejmě vím, že Schwarzenberg není pravicový politik. Psala jsem jen to, co si o něm mysleli mnozí ti, co pro něj hlasovali.

3 1
možnosti
RH

Tak to zkonzultujte s Novákem, Mrklasem, Pšejou nebo Brunclíkem.. Někdo by vám měl vysvětlit, co je pravice.. ;-)

0 1
možnosti
RH

Miloš Zeman je pro mě nadčlověk minimálně svou spotřebou alkoholu..

1 6
možnosti
RK

Tak chce to jen talent, píli a vytrvalost. Pak už to jde samo:-P

1 2
možnosti
BM

To už jsme tady měli, že fabriku řídili dělníci, a jak to dopadlo.. Avšak u nás ještě nedozrála doba na slušné politiky. Všichni jsou nějak poznamenaní minulostí a politiku berou jako příležitost si nahrabat a nikoli jako službu

1 3
možnosti

?

Nespoléhej na politiky, jsou to stejní nařádi jako jsme my.

Ano. Ale hledej si lidi, kteří Ti monou být vzorem, a následuj je...

:-)

1 0
možnosti
RK

To zní tak krásně..... jenže v praxi je to nereálné. To je jako chtít, aby fabriku řídili dělníci. Ať se nám to líbí nebo ne, politiky zkrátka potřebujeme. Jsou to právě oni, kdo za nás může a musí jednat, kdo může hájit naše zájmy. Politik vždycky bude jednat jen s politikem.

3 2
možnosti

Ano! Ale je třeba vybírat slušné politiky a nevybírat gaunery!

A strana, která Ti neumožní výběr slušných politiků, musí být pro tebe nevolitelná, i kdyby měla sebelákvější ideologii.

:-)

1 1
možnosti
Foto

Lidi K.S. nechtěli, to jen media a umělci pobláznili pražany a mladé lidi. Jinak by po panu K.S. neštěkl ani pes. Bohužel.;-D

8 3
možnosti
RH

Je dost hloupé označovat lidi s opozičním názorem za poblázněné. Nevypovídá to nic lichotivého o vašem přístupu k demokracii.

2 4
možnosti
Foto

L42u25b77o16r 32J12o40š64t

27. 1. 2013 14:28

Teda vám to sluší, vás je na blog škoda.. :-)

5 3
možnosti
Foto

Dejte si pozor na ženy, které to o sobě moc dobře ví a umístí svou fotku i do perexu... :)

2 0
možnosti
Foto

Schwarzenberg je pravicový? Od kdy? Jinak karma R^

3 6
možnosti
RK

Už zase? Takže ještě jednou. My Zemana přežijeme. Svobodní ne. Pravicový volič se bude ptát kdo pomohl Zemanovi na hrad. Stálo vám to za to? :-)

2 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS