Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Máte-li pro nevidomé výnosnější práci, pak jste frajer! Nabídněte ji. Rád Vás doporučím oběma nevidomým. Pokud vím, i na autě bývají nějaké drátky za korunové položky, možná právě toto vyráběla paní, kterou jsem znal.

1 1
možnosti
ZK

Z42d18e84n38a 91K22o26č25í

3. 11. 2013 22:13

Vidíte, nepřímo jste přiznal, že tito lidé se budou mít lépe, když minimální mzda bude vyšší. ;-)

1 2
možnosti
MP

Invalidé berou v každém případě něco ve výši takové mzdy, protože např. tyto motané drátky mají korunové ceny. Ale pro invalidy je to velmi vítaný přivýdělek, tak jako pro studenty a důchodce je  brigáda či vrátný dobrý přivýdělek.

1 1
možnosti
MP

Jde o to, že tito invalidé nemohou vykonávat práci jako my ostatní, ale jen nějaké drobnosti, které jsou potřebné, ale drobnosti, které stojí pár kaček. A tito lidé za takovou práci nemohou brát plat jako ostatní, takže berou velmi nízký plat. Přesto by minimální mzda měla být zrušena. Je to nesmysl. Plat si určí každá firma dle toho, co vyrábí či provozuje a jiných faktorů, např. zisku....

1 1
možnosti
MP

Pardon pane Hosák, omlouvám se, samozřejmě zrušit co nejdříve.

1 2
možnosti
LH

L72i58b10o60r 26H54o67s47a83k

3. 11. 2013 21:50

ja uz nicemu nerozumim :-)

0 0
možnosti
RK

Musím uznat, že to Svobodní mají hezky vymyšlené. R^  Zrušíme minimální mzdu a kdo odmítne práci, nebude mít nárok na jakoukoliv pomoc v nouzi. Vystoupíme z EU, takže budeme mít problém i na zahraničním pracovním trhu. ;-D

3 3
možnosti
MP

Pane Klauda, s tím programem to přeháníte. Naopak, skutečná pravicová strana pomáhá těm, kteří pomoc opravdu potřebují. Právě rozumným hospodařením bude dost peněz na solidní invalidní důchody. Pokud někdo opakovaně odmítne práci, pak je správné, nedostane-li žádný příspěvek. Samozřejmě vystoupením z EU bude trh volnější a ekonomika bude moci růst. Zatím dává podnikatelům samé překážky, proto je vysoká nezaměstnanost.. Poslední novinky- kromě splachování i pěstování vlastních odrůd na zahrádce.. Doufám, že ted už to dojde i těm, kteří mají nějakou zahrádku!

1 2
možnosti
LH

L48i31b76o93r 35H49o48s89a27k

3. 11. 2013 21:42

Minimani mzda je blbost. Je tady nekdo komu by jeji zruseni nejak ublizilo?

2 1
možnosti
RK
Foto

Podnikatel, který nemůže poskytnout minimální mzdu, by nměl skuhrat jako rozmazlená slečinka, ale najít si práci! Jako ten, komu nemůže zaplatit!

3 1
možnosti
LH

L45i60b56o64r 98H94o45s29a50k

3. 11. 2013 21:18

A k tomu at mu dopomaha nezajem pracovni sily, nikoliv urednik presvedceny o poziti Salamounovo exkrementu.

3 1
možnosti
JH

Asi se shodneme, že za současnou minimální mzdu se nejspíš vůbec nedá vyžít, ani na venkově. V tom případě je něco špatně. Pokud někdo chce podnikat a kromě sebe ještě někoho zaměstnávat, vůbec by se k takovéto částce ani neměl přiblížit. íceméně tato částka funguje jako ochrana před zneužíváním pracovní síly. Pokud někdo tvrdí, že zvýšení minima jeho podnikání položí, tak prostě na to nemá a nemůže nikoho zaměstnávat. Zneužití minimální mzdy vidím spíš ve švarcsystému, a ten by se zvýšením také omezil...

2 1
možnosti
MP

Pokud má firmy zisky a zaměstnavatel slibuje minimální mzdu, pak stačí, když nikdo tuto práci nepřijme a byl by donucen mzdu zvýšit. Podmínkou je, že by musel mít dostatečné zisky.

2 1
možnosti
MP

Podnikáte-li sám, pane Klauda, pak věřím, že to chápete. Zákonitě musí růst plat všem. Kuchař nebo zedník by pak pochopitelně plným právem z firmy odešel, takže by firma musela zvýšit plat tomuto kvalifikovanému. Má-li firma malé zisky, pak musí zavřít bránu. Opakuji, že se týká mx. 2, slovy DVOU procent!!!

2 1
možnosti
RK

Chlape vy děláte jako kdyby minimální mzda byla 250.000. Je 8.500 a jen tak se nezvýší. Takže tyhle starosti jsou vážně naprosto zbytečné.

2 0
možnosti
RK

To je divný. Svobodní mají spoustu keců proti minimální mzdě, ale když potřebuju aby mi dohodili někoho kdo za ní bude ochotný pracovat, tak maximálně schytám mínusRv

3 0
možnosti
FV

Dokud budou sociální dávky podobné výše, tak takového pracovníka budete asi hledat těžko. Ale i v případě, že i po omezení sociálních dávek nebude nikdo ochoten pracovat pod současnou minimální mzdu, tak to znamená jediné - je to zcela zbytečná položka, která pouze zdražuje minimální zdravotní pojištění.

PS: Vím, že jste známý demagog, ale zkusil jsem to ;-)

3 3
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2120x
Vysokoškolská studentka oboru politologie a mezinárodní vztahy.