Diskuse

Loupež v pravicové masce!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ML

Pro všechny příznivce levičáků a pro všechny, kteří se nezatěžují nějakými hloupými bilancemi nákladů a výnosů: 

http://www.verejnydluh.cz/

PS: AŤ ŽÍJE KSČM! (Ale za svoje!)

0 0
možnosti
ML

Přátelé - je potřeba si uvědomit jednu jedinou věc: Čím víc je jakákoli země napravo - tím víc prosperuje - jako celek! To znamená - je to nejlepší řešení i pro ty nejslabší! 

V životě jsem neviděl žebráka v USA, který by emigroval do Ruska! 

Vy ano? 

Pominu-li tu nejkrásnější věc na světě - svobodu - tak každý příslušník střední třídy se měl na Západě VŽDYCKY líp, než nejvyšší východní politické špičky! 

Proberte se - a navždy zapomeňte na jakoukoli formu přerozdělování - Komunismus je OPIUM LIDSTVA! Nikdy - nikde to nefungovalo. V CCCP to vedlo k hladomorům, při kterých zahynulo dohromady více lidí, než v II. světové válce! 

Zajímavé rozcestníky pro dvě velké ideologie: NÁBOŽENSTVÍ: http://uloz.to/xLz7F57K/par-poznamek-na-tema-nabozenstvi-clr-pdf KOMUNISMUS: http://uloz.to/xdXG3HK/par-poznamek-na-tema-komunismus-clr-pdf

0 0
možnosti
Foto

J46a25n 88K63a81l97e48t25a

5. 4. 2013 2:14

Já nevidím politiku, vidím zloděje. Máme post-totalitní zemi, co viděla demokracii akorát z rychlíku a hned po revoluci jsme dostali takovou porci vlády, že ji absolutně nejsme schopní uhlídat před mafiány. My jsme na totalitu vlastně zvyklí! Nečas s Kalouskem aspoň nikoho nepopravují. Po revoluci jsme měli místo ústavy používat skautskou příručku a maximum místních referend, nic jiného neuhlídáme, nejsme občansky aktivní. 

Co je to vlastně ta levicovost a pravicovost? Zaostřete zrak, hlavně Andrejka. L/P dělení je v nejčistší podobě dělení cílů a prostředků. Levičák chce, aby byly cíle progresivní a cílem je vždycky lidská bytost, rozvoj vědomí, kvalita života, hodnotový žebříček, vzdělanost, pokrok, volný čas a jeho konstruktivní využití, mravnost, solidarita, a tak dále. 

Pravičák chce naopak nechat člověka člověkem, ať si je, jaký je, nešťourat do něho. Pravičák chce, ať je všude plno prostředků a každý má jaké chce. Má-li každý své prostředky, tak dosáhne svého, je svobodný a rovnocenný, nemůže tedy druhé stejné lidi vydírat a nutit proti jejich vůli. Díky tomu ani špatný člověk nedosáhne svého. 

Obojí je rozumný přístup, jenom stát a veřejný sektor vůbec, to je levicová doména a ideální pravicový politik je žádný politik. 

Potom je další osa, autoritářství. Levicoví autoritáři, to jsou všichni ti s vousy a kníry, co mají na svědomí miliony lidí. Pravicoví autoritáři, těch je dnes plná politika, hlavně v USA, taky nic moc. 

Já se řadím k levicovým libertariánům, podobně jako Nelson Mandela, Mohandas Gándhí, dalajláma Tenzin (pokud bude věda v rozporu s buddhismem, buddhismus se musí změnit)... (a ještě víc ke svobodě a doleva než oni) Soukromé vlastnictví je sice fajn, ale i to omezuje, spoustu základních věcí nestojí za to vlastnit, potřebujeme jenom přístup k nim. Dnes existuje stále víc situací, kde jsou peníze a trh vlastně na obtíž. Trh "vynalézá kolo" pořád dokola, místo aby vyřešené věci zavedl jako standard a posunul se někam dál...

0 0
možnosti
AK

Pobavili mě tady na fóru:

2 bezdomovci se baví na Václaváku:

"Před 23 lety jsem tady chrastil klíčema -

od bytu, od auta, od garáže..."

Ale k věci:

Já se obávám, že současný politický hnus nelze změnit ani u volebních uren. Politici jsou jen placení šašci, které angažují investoři a zhodnocují tak kapitál investicemi do politické show. Úkolem politiků je rozdělit a panovat. Za tím účelem napřed sebe a pak národ rozdělí na levici a pravici, které na sebe navzájem útočí a předstírají, že si konkurují - voliči jim to baští. Ve skutečnosti nevládnou oni, ale vlastníci kapitálu (u nás cca 75% zahraniční) a rozkrádání státního rozpočtu je k odměnám politiků za jejich šaškárny další bonus. Nevím jak to změnit. Volby zase vyhraje strana, která utratí nejvíc za volební kampaň a vládnout budou ti, se kterými se dohodne o dělení kořisti.

6 3
možnosti
MM

Jo, chamtivá politická užvaněná lůza.R^

1 0
možnosti
Foto

R78o24m63a58n 38K63o52z48e54l

11. 3. 2013 22:54

Jak je to s placením u lékaře? To je považováno za pravicové a přitom je to tahání peněz z kapes, v podstatě daň.

1 4
možnosti
AK

Je to druhé zdanění téhož. Taky se divím, že to nikomu nevadí.

0 4
možnosti
JL

No jo, SSOvský kotlík zase vyvařuje.;-D Polarizace je v popisu práce.Rv

Zde je rozumná diskuze zbytečná.

8 9
možnosti
PB

P10a51v35e24l 63B54a73c90í89k

11. 3. 2013 20:27

Výborný komentář, dal bych zaněj karmu kdybyto pořádně šlo.R^R^R^

1 10
možnosti
Foto

Tak tohle byla debata o pravici. Byl jsem, zřejmě zarputilým "pravičákem" označen jako:

- takoví lidé, jako jste Vy

- Nejste pravicový. Proto nálepkujete rád druhé

- s lidmi vašeho přesvědčení

- stát má potíže s lidmi vašeho typu. 

Na opakované dotazy mi pan Cestr nedokázal odpovědět. Nejde mi o to, že mne napadal, to ustojím a od něj se mne to nedotkne, ale spíše o charakteristiku člověka, který mne napadal. Je to pravičák? V žádném případě, jen si hraje na pravičáka a na chytrého. Obsah pojmů vysvětlit nedokáže a s oblibou používá klišé a hraje si na "pravici". Proč to píšu? Protože tohle je jeden z nejhorších momentů pro chápání pravice, protože člověk neznalý si může zakotvit, že pravičák je neotesanec, člověk neznalý, který plácá nesmysly, kterým sám nerozumí. A docela rád bych ho viděl, kdyby se náhodou s takovým přístupem dostal do řídící funkce.

3 4
možnosti
MC

RvTo je naprostý blábol s falešný výplod vaší lži. Nepodstrkujte nám sem tu vaší demagogii. Vše jsem vám odpověděl. Já znám podstatu pravicové filosofie narozdíl od vás. Vy byste potřeboval psychiatra, protože vždy uvěříte pouze sám svým nesmyslům, přestože s vámi nesouhlasí ani ostatní. Druhého se snažíte pouze urazit. Kdo chce může se přesvědčit a sám posoudit níže. To, že jsem se rozhodl s vámi neztrácet čas, nemusíte neustále všem sdělovat znovu. Ponechte laskavě diskutujícím vlastní názor.

2 5
možnosti
Foto

Pravicový volič zjistil, že režim ekonomicky zkrachoval. To však dle pouček propagandy není možné, pravice dle ní vždy jen zásadně prosperuje. Jediný únik z tohoto bludného ideologického kruhu je takový, jak nám zde předvedla slečna - je nutno tvrdit, že zde žádná pravice není, nebude a nikdy nebyla Rv

2 7
možnosti
PM

Máte to nějaké popletené, to bude asi z toho kolotoče

7 2
možnosti
PB

P53a55v12e21l 63B75a84c41í98k

11. 3. 2013 19:27

Když tak čtu tady o pravičáctví, tak diskuze o leviconém či pravicovém smýšlení, je věcí levičáků, protože pravičáci místo toho tvoří a pracují, a nemrhají čas plácáním.;-D;-D;-D

2 8
možnosti
RK

Pracant promluvil. Pauza na svačinu? :-)

6 0
možnosti