Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

ad2) paskov prudukuje kvalitní černé koksovatelné uhlí, to (na rozdíl od hnědého) nemá s výrobou elektřiny a potažmo tedy s fotovoltaikou nic společného

1 1
možnosti
Foto

R^ levičáci asi napadli světové burzy a dokopali ty soudruhy z uólstrýtu, aby na trh uvolnili velkou část amerických uhelných státních rezerv, tím ale podkopali uhelnou cenotvorbu a podřezali si větev, ináč si tu nerentabilitu Paskova neumím vysvětlit.

0 2
možnosti
Foto

Andrejko, vy máte jednu kliku. Jste opravdu docela hezká žena.;-D

Dělení pravice a levice je dnes v podstatě mrtvý koncept. Uměle ho živí zloději z obou stran našeho "politického spektra" (= které navzdory zářícím barvám na volebních letácích jev reálu spíše monochromatické).

Slušná společnost v sobě nese složky sociální tak orientaci na vysoký výkon ekonomiky. Volby by z funkčních modelů měly určovat míru podílu obou složek. Existuje víc poloh nastavení míry sociálna ve funkční ekonomice, větší a (jak naznačujete) i menší.

Problém ČR je nefunkčnost modelu, neexistence zdravé koncepce, a bezbřehý klientelismus na úrovni rozvojových zemí. Takový systém nelze "dobře parametrizovat".

A dobrý systém,....ten zase snese více poloh.

p.s. sám jako živnostník tenduji (přirozeně) spíš doprava (je to pro mě prostě výhodnější), ale "třídní boj proti sockám"....z toho už jsem vyrostl.;-) Vy jednou třeba také.

6 2
možnosti
Foto

Typicky pravicové idealistické utopie na stejné úrovni jako levicový komunismus :)

5 3
možnosti
JL

Madam, to jsou teorie, které v českém korupčním prostředí nemají žádný smysl, i když vás to naučili ve vaší škole hezky. Tyhle teorie fungují například ve Skandinávii nebo ve Švýcarsku, ale ne v Češsku. Až se obyvatelé ČR charakterově změní, bude to platit i u nás.

1 2
možnosti
AK

Proč by se obyvatelé měli charakterově měnit? Jaký mohou mít důvod?

Politici nám lžou a okrádají nás.

Proč?

Protože se jim to vyplácí.

A nepřestanou, dokud se to nepřestane vyplácet.

A tenhle příklad mají před očima občané. Ryba smrdí od hlavy...

1 2
možnosti
AK

Volby zase vyhrají ti, kteří utratí nejvíc za volební kampaň. A vládnout budou s těmi, s nimiž se dohodnou na dělení kořisti.

Kde vezmou na tu volební kampaň penize? Od investorů, kteří očekávají a také dosahují u takto investovaných prostředků vynikající návratnost.

Takže politici zase budou jen dobře placení šašci a rozkrádání státního rozpočtu bude k jejich platům za jejich šaškárny příjemný bonus.

Jejich úkolem je rozdělit napřed sebe a pak i občany na levici a pravici. Předstírají, že si konkurují. Rozděl a panuj - to funguje i dnes.

Ve skutečnosti nevládnou oni, ale zmínění investoři.

Takže se správně podivujete, jak je označení levice nebo pravice nejasné a nevyhraněné. Je to jen trik.

3 2
možnosti
AK

Abych to zestručnil:

Ať je tam ten nebo ten, nedostaneme sice koštětem, ale něčeho příjemného se nám ubere a něčeho nepříjemného se nám přidá.

1 1
možnosti
JS

J81i29ř65í 94S30o61c47h90o43r

11. 10. 2013 12:54

S něčím se dá souhlasit, ale církevní restituce s levicí nebo pravicí vůbec nesouvisí. A Babiš žije díky direktivám z EU, a to je levice. Takže vedle jak ta jedle.

2 2
možnosti
Foto

Popravdě - trochu Petrovi Machovi závidím.;-)

2 1
možnosti
FV

Chytrá a ještě krásná R^

2 1
možnosti
JT

Levice funguje zhruba tak, ze vam sebere cast prijmu a slibi, ze vam cas z toho vrati, kdyz ji nechate u koryta.

6 2
možnosti
Foto

Dnes takto funguje i pravice.  Bohužel.

2 1
možnosti
Foto

Zdravím a děkuji za hezký článek.  Jste na dobré cestě, tak vám přeju, ať na ní vydržíte.  Mnoho podobných informací, které potvrzují vaše názory najdete na Mises.cz  R^

3 3
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2120x
Vysokoškolská studentka oboru politologie a mezinárodní vztahy.