Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Minimální mzda se za Topolánka a Nečase prakticky 7,5 roku neměnila - mezitím inflace i průměrná mzda vzrostla o zhruba 20%.

Zajímavé je, že v roce 2007 se minimální mzda podle odhadů dotýkala 1-2% zaměstnanců, v roce 2013 se uvádí, že minimální mzda se týká 2-3% zaměstnanců.

2 1
možnosti

Je to logické, cikánů přibývá mnohem více, takže invalidů musí být mnohem víc. Někdo tady neumí část, od začátku zdůraznuji, minimální mzdu ZRUŠIT!!!

1 2
možnosti

J63a70n 67R18á22ž

4. 11. 2013 0:44

A co kdyby producenti masa chtěli minimální cenu masa, producenti mléka minimální cenu sýrů a majitelé bytů minimální cenu nájmu. Jak by se to líbilo těm,co volají po minimální mzdě?

5 1
možnosti

I46v83o 39Ž74á90č56e45k

3. 11. 2013 23:26

Pan Pavel Provaz se tady s žádným svým moudrem ještě neobjevil, jen rozdává plusy a minusy prakticky ke všem příspěvkům.

3 2
možnosti

To je u něj zcela běžné chování. On je jako takový ratlík, který si značkuje patníky ;-)

0 2
možnosti

Podobně by mohla existovat i minimální velikost automobilu. Chceš koupit menší? Nezájem, nekupuj radši nic, hlídáme tvůj blahobyt.

6 1
možnosti

Pane Polák, trh si sám určí, co se má vyrábět. Není zájem o kazetáky, tak se nevyrábí. Je zájem o čtečky, tak se vyrábí čtečky. Snad je to srozumitelné. Je zbytečné rozkazovat z EU, co se má a nemá vyrábět, to si určí zákazník sám. Díky konkurenci se samy firmy snaží vyrábět spotřebiče s co nejnižší spotřebou.

0 1
možnosti

Slušný podnikatel s váží zaměstnance, protože ho potřebuje. Proto je-li slušný a má-li zisky, pak jistě zaplatí dobře. Prošel jsem dost firem, tak vím, že víc je těch slušných.

1 2
možnosti

A čím více podnikatelů, tím větší zájem o zaměstnance a tím lepší platy

2 1
možnosti

Nevadí-li opravdu některým lidem tyto nesmyslné zákazy a příkazy,  pak by se měl nad sebou zamyslet. V některých státech už to začínají chápat. Český národ má hodně zahrádkářů, těm to snad dojde. Jen aby už nebylo pozdě...

1 1
možnosti

Vážená autorko! Také patříte do skupiny lidí, kteří si myslí, že čím méně budou zaměstnanci brát, tím více utratí? Uvědomujete si vůbec, že celá společnost je založena na spotřebě a pokud firmy a podnikatelé dopustí aby mzda klesla pod určitou úroveň, tak vlastně škodí sami sobě? Občané potom nemohou nakupovat takové množství zboží, aby se udržela výroba. Ano firmy a podnikatelé by bohatli pomaleji ale dlouhodobě.

Já si myslím, že v ČR ta hranice nízké mzdy je velice překročena (pro pořádek, jsem OSVČ ). Myslím si, že v dnešní době a při dnešních cenách by minimální mzda v ČR měla být mezi 12 000 - 14 000 Kč.

A všichni co kritizujete navýšení minimální mzdy si promítněte celý koloběh peněz (kde ty peníze skončí), ne jenom tu část že to bude stát podnik více.

2 4
možnosti

No Vy si zkuste promítnout, jestli vyšší mzdou nedojde náhodou ke zvýšení cen.

4 2
možnosti

Rozumný člověk si dá Ledku jen do místnosti kde pobývá víc než tři hodiny denně, jedině tam se projeví skutečná úspora, Je však někdo tak nesvéprávný, aby se musely zakazovat žárovky, které jsou vhodné do kuchyně, předsíně sklepa a komory? Tam se Ledky nevyplatí, aspoň rozumnému člověku ne.

4 1
možnosti

Několikrát se mi stalo že jsem šel na velkou a praskla mi žárovka. Není nic horšího, než si po tmě utírat zadek. :-P  Ono nejde jen o samotnou cenu a spotřebu.

1 1
možnosti

Norma pro určení zahnutí banánu, povinný počet žen ve vedení, štítkování, pomazánkové máslo, norma pro jednotný rozměr cirkusových stanů, marmeláda, zákaz nošení bot na jehlách a šperků v kadeřnictví, zákaz frkaček a nafukovacích balonků u dětí do osmi let, rtutové teploměry, návrh aby každý Evropan měl aspoň 1x ročně dovolenou atd. Je to skutečně normální?!?. To jsme tak nesvéprávný stát, aby nám určovali takové nesmysly?!?. Copak neexistuje jiný problém než se zabývat takovými zbytečnostmi?!? S tímto může souhlasit jen nesvéprávný šílenec! Zlatá Moskva, ta zakazovala je jiný názor, nic víc![>-][>-][>-]

2 1
možnosti

No a vy máte jak velkej cirkus? :-)

2 2
možnosti

Pokud by se musela navýšit, pak velmi nepatrně! Podobný názor na zvýšení progresivních daní má i Zeman. Zvyšovat velmi opatrně. Známý francouzský herec i někteří naši sportovci již odešli do ciziny a tam odevzdávají daně ze svých velkých zisků. Vyplatilo se to opravdu našemu státu?

2 2
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2120x
Vysokoškolská studentka oboru politologie a mezinárodní vztahy.